Over Alma

Alex, de man achter Alma filmproducties

Ken je mij nog niet? Hoog tijd om me voor te stellen!

Ik ben Alex Mastwijk, geboren in 1955 en getogen in Rotterdam. Al bijna 43 jaar woon ik in Lekkerkerk, eerst met Babs – mijn eerste vrouw († 2017) – en sinds 2019 met mijn tweede vrouw Iryna. Ik ben een enthousiast en flexibel persoon, bezit een flinke dosis humor én ik werk ontzettend graag met mensen.

Na jarenlange vrijwilligerservaring als cameraman en editor voor RTV Krimpenerwaard, startte ik in 2016 mijn eigen onderneming: Alma filmproducties. Mijn liefde voor film kan ik daarin helemaal kwijt, en ik werk elke dag met heel veel plezier aan het produceren van de mooiste video’s.

Verder ben ik een enorme autofan, je doet me geen groter plezier dan een dagje naar een auto-event. Urenlang kijken, voelen, vergelijken … Ik voel een bijna magische aantrekkingskracht, want daar geloof ik toevallig in. Iets wat voor een ander heel gewoon lijkt – daar zie ik magie in. Natuurlijk probeer ik dat ook te vangen: in korte, grappige filmpjes die ik deel op social media.

Ervaring

Alma filmproducties is een jonge onderneming met veel ervaring. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat is het niet. Alma filmproducties is in januari 2016 gestart door mijzelf, Alex Mastwijk, nadat ik veel ervaring heb opgebouwd als vrijwillig cameraman/editor voor RTV Krimpenerwaard.

Veelzijdig

In mijn portfolio vind je een aantal voorbeelden van filmproducties die Alma maakte voor bedrijven en particulieren. Je kunt voor een breed scala van opdrachten bij Alma terecht. Denk bijvoorbeeld aan een professionele sollicitatievideo, een bedrijfsreportage, een mijlpaalregistratie (hoogste punt, opening, tewaterlating), een educatiefilm of een bijzondere familiegebeurtenis.

Eindproduct

Het audiovisuele eindproduct komt in goed overleg met jou tot stand en wordt daardoor precies zoals jij het wenst. Daarbij zijn alle denkbare (digitale) platforms mogelijk: websites & social media (Facebook, LinkedIn, Twitter) of op dvd, usb, SD-card of digitaal. We kunnen zelfs een mooie hoes/omslag voor je ontwerpen.

Wat vinden anderen

Hans NoordzijSecuripay Trade Finance Solutions
Lees verder
Ik ken Alex Mastwijk inmiddels zo’n dikke 30 jaar, hij werkte destijds voor MCM Foods, ik bij de ABN. We hadden geregeld contact over de lopende business. Alex was toen al een plezierige vent in de omgang. Jaren later kruisten onze paden weer en hebben we contact gehouden, ook toen MCM ophield te bestaan. Toen ik in 2015 besloot om voor mezelf te gaan beginnen en ik graag een bedrijfsfilmpje op mijn website wilde hebben, heb ik Alex gevraagd daar eens over mee te denken. Nou dat was niet aan dovemans oren gericht, hij maakte een heel scenario van hoe het er volgens hem uit zo moeten komen te zien. Hele creatieve ideeën, ik had het zelf nooit kunnen bedenken. Het eindresultaat mag er zijn, ik ben er heel trots op! De film neemt een prominente plaats in op mijn website www.securipay.eu. Ik wens Alex ongelooflijk veel succes met zijn eigen filmbedrijf en kan hem van harte aanbevelen!
Corneel KrijgsmanAlgemeen directeur en mede-eigenaar Stoppelenburg cs
Lees verder
Nadat wij enkele jaren geleden voor het eerst gebruikt maakte van de diensten van Alex Mastwijk, kunnen wij na vele uitvaarten zeggen dat we erg content met de samenwerking zijn. Alma Filmproducties is niet voor niets een partner van onze onderneming. De kwaliteit is prima, nog belangrijker is de fijne omgang met Alex als persoon. De omgang met ons én met de nabestaanden. Hij weet zich gepast op te stellen en beweegt zich nagenoeg onzichtbaar tijdens zijn werkzaamheden. We zijn een goed team en we hopen dat nog lang te blijven.
Robert HoogerwaardService Adviseur bij M. de Koning Autobedrijven B.V. - AUDI
Lees verder
Supergaaf gemaakt door Alma Filmproducties! De montage en muziek kloppen precies bij de film. Deze film was een opdracht voor de Audi Twin Cup (wedstrijd voor beste Audi Service Adviseur van Nederland). Mede door deze film hebben wij met M. de Koning Autobedrijven B.V. de 2e plaats behaald.
Erik RietveldActeur bij het ARTO Theater in Schoonhoven
Lees verder
Prima gewerkt met Alex Mastwijk. Hij dacht mee in het creatief proces, wat resulteerde in de Trailer ”Je bent Super Jan”, waar enthousiasme en speelplezier in uitstraalt.
Previous
Next

Ook op mijn socials ben ik actief!

Iryna, de vrouw achter Alex

Geboren in Kharkov, Oekraïne, en geliefde van Alex.  Samen wandelen – en genieten van de mooie omgeving in de Krimpenerwaard, dat is wat Alex en Iryna in hun vrije tijd doen. Verder struinen ze graag urenlang rond in tweedehandszaken – door het hele land – en ook al gaat het vooral om het kijken, ze vinden altijd wel iets leuks om mee naar huis te nemen.

En wat zou Alma zijn zonder Iryna? Zij is de assistente tijdens de filmopnames, bedient de extra camera’s, verricht hand- en spandiensten enzovoort.

Iryna en Alex hebben samen ook een webshop in vintage sieraden: www.IrynaVintageJewels.com. Hier verkopen ze prachtige, handgemaakte kettingen van natuursteen.